Blæst bagover af mindfulness og coaching

maj 19, 2020

For tiden er jeg på godt dansk ‘blown away’ over den forskel coaching tilført mindfulness kan gøre i et menneskes liv.

I lang tid betragtede mindfulness og coaching som to meget forskellige modaliteter, man kunne dyrke hver for sig. 

Den feedback, jeg får fra mine kunder taler for sig selv. Sammensmeltningen mellem de to kan noget helt genialt. Det kan give indre tryghed, ro, følelsen af at stå sikkert på sit fundament, ren kontakt til sit indre barn med mere.

For snart ti år siden gik jeg i et terapiforløb. Når terapeuten spurgte mig om noget, prøvede jeg at ‘regne ud’, hvad hun ville have mig til at svare. Det vidste jeg ikke engang på det tidspunkt, at jeg gjorde. Jeg troede bare, jeg prøvede at svare på hendes spørgsmål så godt som muligt.Når du får lov at lukke øjnene og konsultere dit indre landskab under en coaching, får du de dybere lag i dig selv aktiveret. 

Det var først, når hun foreslog at vi lavede noget kropsarbejde, eller hun bad mig om at lukke øjnene, at jeg kunne svare fra et mere ægte sted i mig.

Fri for at prøve at regne den ud

Når vi får lov at lukke øjnene og konsultere vores indre landskab under en coaching eller terapisession, får vi de dybere lag af os selv aktiveret.

Det er befriende ikke at skulle tage stilling til coachens eller terapeutens trøje, blik eller billede på væggen. Det er befriende ikke at være ‘ovre i den anden’. Det kan man sagtens lære ikke at være også med åbne øjne. Men hvis man har en tendens til at være ‘ovre i andre’ (at ville leve op til omgivelsernes forventninger), er det rigtig godt med de lukkede øjne.

Der er også en anden grund til at coaching og mindfulness virker ret enestående sammen. Al forskning, der er begået i mindfulness, viser at det giver en øget ro, en styrket balance og et bedre overblik. Det kan gøre os bedre til at navigere i stressede situationer, fordi vi lærer at abstrahere fra tankernes katastrofemeldinger og bevare et fokus på her og nu, vores krop og vores vejrtrækning. Når alle de kvaliteter bliver bragt ind i en coachingsession, siger det næsten sig selv, at de svar der kommer, kommer fra et dybere sted, end hvad man umiddelbart lige kan tænke sig til med sin forholdsvist begrænsede hjernekapacitet. 

(Ja, jeg tror på, at hjertet og kroppen indeholder så meget mere visdom end vores hjerner.)

Det indre landskab

Vores indre landskab kan vi kun besøge med lukkede øjne. Her fornemmer vi, om det er køligt eller varmt, og vi ser hvordan det er blevet formet af alt det, vi har været igennem. 

Her finder vi også guldgruberne fulde af alt dét, vi kan tilbyde verden. For det vi kan tilbyde verden ligger nemlig lagret i vores erfaringer. Hvad du har gået igennem af smerter og glæder, lagrer sig som både smertefulde og glædelige aspekter i dig.

Coaching handler om at hjælpe klienten i retning af sine mål, men det gøres kun ved at afdække hendes iboende ressourcer. Det er jo dem, hun skal bruge for at nå sine mål. Og iboende ressourcer handler om alt andet end hvad der står på ens CV. 

Coachingsessioner der tillader klienterne at besøge det indre landskabs farver, formationer og stemninger og grave efter guldet, gør det ikke bare mere effektivt for klienten at nå sine mål, men gør også resultaterne mere ægte.

HENT MIN GRATIS E-BOG ‘FRA TRISTHED TIL TRIVSEL’

Nyttige tips og let tilgængelige øvelser til at finde indre ro midt i en urolig tid. Du vil lære, hvordan du hjælper dig selv til større indre stabilitet og selvomsorg,

og hvorfor det er smart at have kontakt med roen på daglig basis, hvis du ikke trives pga. stress, tankemylder eller indre og ydre pres.

 

Skriv op til nyhedsbrevet og e-bogen her

You have Successfully Subscribed!