Bøn som selvudviklingsredskab

maj 19, 2020

I mange år vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle forbinde mig med min essens, og jeg følte tit en form for tomhed og tristhed indeni. Jeg vidste ikke, det hang sammen med, at jeg ikke havde kontakt med mig selv på et dybere plan, for jeg anede ikke, man kunne have den slags relation til sig selv!

Jeg troede, det handlede om, at få mine omgivelser til at ‘makke ret’, så hvis bare den og den eller det og det var anderledes eller opførte sig på en anden måde, ville alt være godt… Den kender vi nok alle sammen, men jeg tror også, flere og flere finder ud af, at den tankegang tilhører et gammelt paradigme.

Igennem min personlige udvikling har jeg lært at tage hundrede procent ansvar for, hvad der sker i mig. Til gengæld må du tage hundrede procent ansvar for, hvad der sker inden i dig. Det betyder ikke, at vi skal blive selvoptagede og navlebeskuende, og ikke kan hjælpe hinanden og være der for hinanden. Tværtimod.

Det betyder, at den del af dig, som er din inderste essens (som ikke er din personlighed, din alder, dit køn, din slægt, dine holdninger, dine idiosynkrasier), altid vil stræbe efter harmoni og balance. Og hvis man bilder sig ind, at det er andre mennesker, der skal gøre noget andet eller være på en anden måde, for at man kan have det godt, så lider man. Man tror, man lider, fordi omgivelserne ikke makker ret, men i virkeligheden lider man, fordi man er ude af sync med sin essens.

Når du lytter indad, bliver det også mere naturligt ikke at lade andre overskride dine grænser. For hver gang du sætter en personlig grænse – her til og ikke længere – vokser din personlige kraft. Du har nemlig lyttet til din essens, der hele tiden kun har villet det bedste for dig.

For mig har det taget nogle år at skabe en stabil forbindelse til den – og det kræver tillid.

Lige så let vi har ved at acceptere at kroppen kan hele sig selv, lige så svært har vi ved at give os hen til at samarbejde med vores essens i fuld tillid til, at den arbejder, som den skal. I stedet kommer vi ofte til at modarbejde vores indre balance og helingsprocesser, fordi vi tror, vi skal styre det hele med vores tanker, kontrol, negativitet og bekymringer. Som desværre forværrer og forsinker det hele.

Husk:

“Stærke positive emotioner over for dig selv og din omverden viser dig, at du er på rette spor.

Stærke negative emotioner mod dig selv og din omverden viser dig, at du er på vildspor.”

Citat: Abraham Hicks’ visdom.

(Min egen tilføjelse her er; med mindre du har en depression, så er snakken en lidt anden.)

I essensen findes den ubetingede glæde og lykke over livet, over at være til, over at gøre lige præcis det, der giver mening for den enkelte… Den er der hele tiden. Den venter bare på, at blive gravet frem. Nogle siger, at det er en flig af det guddommelige, der gemmer sig som en skat i vores indre. Den tanke kan jeg godt lide. Det kan være lidt af et slid at finde frem til den gennem selvransagelse, kropsarbejde, meditation, refleksion, coaching eller terapi, men det er besværet værd. For dens bestanddele er fred, tilgivelse og kærlig venlighed, hvor intet ondt kan rodfæste sig.

emotioner bør

Pas godt på dig selv.

HENT MIN GRATIS E-BOG ‘FRA TRISTHED TIL TRIVSEL’

Nyttige tips og let tilgængelige øvelser til at finde indre ro midt i en urolig tid. Du vil lære, hvordan du hjælper dig selv til større indre stabilitet og selvomsorg,

og hvorfor det er smart at have kontakt med roen på daglig basis, hvis du ikke trives pga. stress, tankemylder eller indre og ydre pres.

 

Skriv op til nyhedsbrevet og e-bogen her

You have Successfully Subscribed!