Hvad vi kan gøre ved vores dårlige mønstre

maj 19, 2020

Der er ikke noget at sige til, at vi nogen gange drøner rundt og gør ting, der ikke er i overensstemmelse med vores inderste. 

Gennem livet nærmest klæber de dårlige oplevelser sig til os, og vi kommer til at handle uhensigtsmæssigt, fordi vi stadig er bundet af de gamle erfaringer. Og så har vi heller ikke lært, hvordan vi slipper den bagage, vi ikke længere har brug for. Det kunne de godt tage at lære os i grundskolen, men sådan er det desværre ikke. Vi kan have et mønster, der handler om at vi fx altid bliver i dårligt humør, når vi er trætte og kommer til at skælde ud på børnene, selv om det er det sidste, vi vil. Eller et mønster der handler om at ‘lade sig svigte’ – af venner, partnere eller arbejdskolleger – og fordi vi ikke har lært, hvad vi skal gøre, kan vi sidde fast i de gamle mønstre i årevis. Til sidst accepterer vi det som en del af livet. Man kunne også sige, at vi resignerer.

Det er nemt at give slip

Der findes forskellige teknikker, der handler om netop det at give slip: TFT (tapping), hypnoterapi, The Sedona Method, åndedrætsøvelser, visualisering m.fl., som jeg alle sammen bruger, og finder effektive. Og selvfølgelig er det også på alle måder muligt i en god coachingsession at opleve, at noget gammelt slipper.I virkeligheden er det ret nemt at give slip på det uønskede, men hvis vi ikke kender til muligheden, er det klart, vi tror, at livet ikke kan være anderledes.

Vigtigere end metoderne er selvfølgelig, at du har et genuint ønske om at slippe af med det gamle mønster. I virkeligheden er det ret nemt at give slip på det uønskede, men hvis vi ikke kender til muligheden, er det klart, vi tror, at livet ikke kan være anderledes. 

Først og fremmest må vi erkende, at vi har et mønster eller en vane, der ikke tjener os godt. Det betyder også, at være klar til at slippe. Man kan jo også gerne ville slippe et mønster og så alligevel klynge sig til det i frygt for, hvad der skulle træde i stedet.

Bevidsthed om problemet er første skridt. At vi SER helt rent og klart og uden omsvøb, hvordan vores liv ser ud. Og denne fase kan sagtens betyde et dybt dyk ned i mørket.

Og herfra kan vi begynde at ønske, hvordan vi gerne vil have, at vores liv og vaner ser ud i stedet for. 

Vi må ikke undervurdere værdien af et ønske. Det er det næste skridt i retning af forandring. For når du ønsker, vender du blikket væk fra alt dét, du IKKE længere ønsker er en del af dit liv, og så er du allerede et godt stykke af vejen. Problemet er, at vi ofte tvivler, står i stampe, ikke rigtig ved hvad vi vil – og falder tilbage i det gamle mønster. 

Det kan være kraftfuldt at VILLE tingene anderledes. Når først vi har sluppet det gamle, behøver vi ikke kæmpe for at konsolidere det nye. (I det hele taget er kamp ikke en god idé.)

Det nye nærmest tilflyder af sig selv, og lad dig endelig overraske af livets storhed og godhed: Du kan ikke kontrollere, præcis hvad der bliver sat i stedet, eller præcis hvordan det vil føles og smage det nye sted i dig. Du behøver bare nyde, at det gamle mønster ikke længere findes, og at du faktisk har været i stand til at forandre dig.

Efterhånden vil det at give slip på det uønskede være lige så naturligt som det er at ønske dig det nye, forandringen. Og når først du kender nogle metoder, som du enten kan bruge alene eller hos en behandler, vil du for alvor begynde at mærke, at du er kaptajn på eget skib, og at du bestemmer farten og retningen.

HENT MIN GRATIS E-BOG ‘FRA TRISTHED TIL TRIVSEL’

Nyttige tips og let tilgængelige øvelser til at finde indre ro midt i en urolig tid. Du vil lære, hvordan du hjælper dig selv til større indre stabilitet og selvomsorg,

og hvorfor det er smart at have kontakt med roen på daglig basis, hvis du ikke trives pga. stress, tankemylder eller indre og ydre pres.

 

Skriv op til nyhedsbrevet og e-bogen her

You have Successfully Subscribed!